Oldalak

2015. március 29., vasárnap

Nyomdalemezek - összehasonlítás
Sziasztok!

Jó régen érlelődik bennem ennek a posztnak a gondolata. Mivel már jó néhány nyomdalemezt begyűjtöttem különböző márkáktól, úgy gondoltam, itt az ideje megírni ezt a posztot. 

Az elején hangsúlyoznám, hogy nem promotált posztról van szó, minden lemezt saját pénzemen vettem, így egyik márka felé sem vagyok elkötelezve semmilyen irányban. Sok linket teszek a posztba, rákattintva behozza a webáruházakat, illetve a példákat a lemezekről, használjátok!

A posztban szereplő márkák:

Pet'la Plate 
Egy nagyon kedves magyar lányzó saját márkás nyomdalemezei. A lemezek mintáit Petra tervezi és teljes egészében itthon gyártják őket, vásárláskor kis visszazárható nylon tasakban kapjuk kézhez. Én maximálisan elfogult vagyok velük, egyszerűen imádom őket! Ennek ellenére a posztban igyekszem elfogulatlanul és objektíven összehasonlítani a többiekkel. 
A lemezek itthon is megvásárolhatók a márka saját webáruházában, illetve a Nailland standjain és webáruházában

Moyou Plates
Az egyik leghíresebb angol nyomdalemez márka. Háromféle lemezt gyártanak: 
vannak lemezek ugyanazon mintákkal normál és XL méretben, valamint teljes egészében mintázottakat. A lemezek hátulja márkajelzett műanyag, a kollekcióhoz tervezett kis papírtasakban kapjuk kézhez. 
A lemezek itthon elérhetőek a Naillandnál, illetve külföldről a Moyou webshopjából is megrendelhetőek (úgy tudom, négy darabtól a szállítás ingyenes).

Infinity Plates
Kétféle lemezük van, teljes egészében mintázott és osztott mintás. A lemezek hátulja műanyag, vásárláskor tasak nem jár hozzá. Itthon nem kaphatóak, a holland Dashica webáruházból lehet megrendelni őket. 

Lesly Plates
Egy orosz márka, külföldi bloggerináknál figyeltem fel rá. Két méretben gyártják a lemezeket, mini és normál. Nagyon vékony, könnyű, ezüst színű fémlemezek, legömbölyített sarkokkal és szélekkel, hátul márkázott fóliával. Itthon nem kaphatóak, a Hypnoticpolish honlapjáról lehet megrendelni őket. 

Vágjunk bele és nézzük meg őket egymás mellett! Kezdjük a Moyou márkával, mert ezek voltak az első lemezek, amik a Nailland jóvoltából itthon is elérhetővé váltak.
Balra fent Moyou normál, alatta ugyanaz XL méretben. Mellette jobbra egy Lesly mini plate.


A Lesly Plate mintáinak mérete láthatóan a Moyou kétféle mintája közötti, a normálnál jelentősen nagyobb, az XL-nél egy picit kisebb. Ugyanakkor a minták kidolgozása aprólékos részletességű.

Itt láthatjátok a Moyoutól ugyanazt a lemezt normál és XL méretben egymás mellett. Elvileg azért van kétféle, hogy a kisebb és nagyobb körmű lányokat is kiszolgálják. Mint látjátok, a normál lemez jóval több mintát tartalmaz, melyek felülete kisebb, kidolgozása aprólékosabb, hogy kis felületen is jól mutasson. Az XL méretű lemezen azonban nem csak a minta felülete nőtt meg, hanem az egész mintát kicsit felnagyították, hogy jól érvényesüljön a nagyobb felületű körmökön is. Elsőre nagyon jó koncepciónak tűnik! 

Csakhogy. A körmünk szélessége ugye adott, a hosszúsága viszont nem állandó. Én is hol rövidebb, hol hoszabb körmöket hordok, mint általában a legtöbb nő. Plusz erősen függ a köröm domborúságától is, hogy mekkora minta felület kell egy köröm teljes nyomdázásához. Az én kis körömágyamhoz Moyouból a normál méret lenne jó - elvileg. De ha egy kicsit megnő a körmöm, akkor a normál minta sokszor már nem tudja lefedni az egészet, kellene az XL. Csak éppen a kis körömágy és a domború köröm miatt előfordul, hogy a kevésbé részletes, nagy XL minta mégsem tud szépen érvényesülni a körmömön. Például az XL Tropical 03 lemezt, csakis nagy körmű lányoknak ajánlom! Ugyanakkor az XL Pro 04 és XL Pro 23 a kedvenc lemezeim között vannak, a mintáik kisebb körmön is gyönyörűen érvényesülnek.

A Moyounál tehát erősen mintafüggő, hogy a normál vagy XL típusú lemez lesz megfelelő. Plusz ha valakinek kisebb a körme, de amúgy időnként szereti hosszúra növeszteni, akkor bizony a kedvenc mintáiból Moyou-nál mindkét méretű lemezt meg kell vennie. 
És most elérkezetem arra a pontra, hogy még mindig jó ez a koncepció, csak most már gondolkodom, hogy kinek? Nekünk vagy Moyou-éknak? ;) 

Bal felső Pet'la Oorie, alatta a Moyou XL, jobbra két mini Lesly egymás alatt.


Látszik, hogy a Pet'la lemezek minta mérete nagyjából a Moyou XL méretnek felel meg. Azonban a minták kidolgozása sokkal aprólékosabb, miáltal hosszú körmöt is teljesen befed, de részleteiben, kisebb körmön is jól mutat. A véset mélysége jó, könnyű vele dolgozni, a lemez kitakarítása igényel talán picit több lemosót, mint más lemezeknél. Viszont szerintem abszolúte megéri a csodás eredmény! :)

Balra fent Infinity Plates, alatta Moyou normál, jobbra fent Lesly normál, alatta Lesly mini.


Itt látható, hogy a Lesly normál és mini lemezek mintáinak mérete azonos. Éppen csak a nagyobbak még másfajta, egyedi mintákat is tartalmaznak, míg a miniken csupán négy különböző mintát találunk. Ha érdekel, ITT már írtam róluk egy részletes posztot, manikűrrel.
Az Infinity lemez mintáinak mérete nagyobb, mint a Moyou normál lemezé, holott a lemezek mérete és a minták száma azonos. Hogy lehet? Pillants a képre és egyértelmű lesz: az Infinity a közökkel spórolt, a Moyou a mintával. 

Összefoglaló

Előrebocsátom, hogy véleményem szerint mindegyik bemutatott márka lemezei nagyon jó minőségűek és egyértelműen az ajánlott kategóriába tartoznak. 

Nos, a bemutatott márkák közül a Pet'la és Lesly lettek a kedvenceim! Mindkettőre érvényes, hogy a minta nagyobb felületű, mindamellett aprólékos, részletes, szépen kidolgozott. Így nagyobb és kisebb körmökön is tökéletesen mutatnak. Nem kell gondolkodni, akár kicsi, akár nagy a körmöm, mindig bátran nyúlok értük. Az Infinityt még csak próbálgatom, a használata könnyű, a minták látványosak, valószínűleg fogok még tőlük vásárolni. 

A Moyou márkát is nagyon szeretem, de bevallom, ha a fentiekkel előbb találkozom, akkor kevesebb Moyou lemezt vásároltam volna. 
Ha egyértelműen kicsi vagy nagy körmeid vannak, akkor nincs kérdés, kiválasztod az egyik méretet és pont. De ha hol kicsi, hol nagy, egyébként meg széles, de lapos, vagy kicsi, de domború - háááát... akkor bizony törheted a fejed! Mint a többi márkánál láthattuk, nem feltétlenül szükséges elkülöníteni a kis és nagy körmökre tervezett mintákat. De ha már ezt teszik, akkor vevőként én jobban örülnék, ha ugyanaz a minta egyetlen lemezen belül szerepelne kisebb és nagyobb méretben is.

Kétféle megoldást tudok ajánlani: a nagyon tetsző lemezeket mindkét méretben megveszed, illetve kiválasztod a kedvenceidet a teli mintás lemezek közül. Ajánlom például a Suki kollekciót, valami eszméletlen szépek! A teljes mintás lemezek használatánál ugyan kell némi gyakorlat, hogy pont a megfelelően látványos részletet sikerüljön kiválasztani és pontosan a körmödre applikálni - de megéri a fáradságot, erről biztosíthatlak. 

Remélem, hasznosnak találtátok a posztot, jó köröm nyomdázást nektek! :)

2 megjegyzés:

 1. Én nagyon hálás vagyok ezért az összehasonlításért, mert már egy ideje készülök lemezeket és eszközöket (párna+lehúzó+nyomdalakk) venni, de most tartok ott, hogy már magam sem tudom, hogy melyiket lenne érdemes, épp az általad leírtak miatt. Mert a mintája mindnek nagyon szép, de ez csak az esztétikai része a dolognak. És ahhoz drágák a lemezek, hogy megvegye az ember és utána derüljön ki, hogy nem is jó a körömadottságaihoz... :( Én még szeretném megkérdezni, hogy Neked milyen nyomdapárna és lehúzókártya vált be, mert erről is annyifélét olvastam már? Köszi! :)) Orsi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon örülök, ha segít a posztom a választásban! :) A nyomdapárnák közül nekem a puha vált be, a Magno Nail XL stamp-et szeretem legjobban, a Dashica webshopból lehet megrendelni, itt a linkje:
   http://www.dashicabeautyshop.nl/en/magno-nails-xl-stamp.html
   Lehúzónak egy régi vásárlói kártyát használok, de bármilyen plasztikkártya megfelel, amit tudsz nélkülözni. Fém végűt semmiképp se használj, mert karcolja a lemezt.
   Most van egy új nyomdapárna+lehúzó szett, amit nagyon dícsérnek a bloggerinák, a Creative stamper. Jelenleg éppen úton van felém, tervezek majd egy összehasonlító posztot készíteni a nyomdapárnákról is, ha ideért. Addig is Zsóka blogján olvashatsz róla bővebben, link:
   http://bottledcolours.blogspot.hu/2015/03/creative-shop-stamper-mdu-white-teszt.html
   Remélem, hogy sikerül jól választani és sok örömed lesz a nyomdázásban! :)

   Törlés