Oldalak

2015. március 17., kedd

Stíluskihívás - 3. Barokk


Sziasztok!

Elérkeztünk a kihívás harmadik részéhez, aminek témája a barokk stílus. Nemzeti ünnepünkön egy családi kirándulás keretében a Gödöllői Királyi Kastélyban inspirálódtam a témából. Gyönyörűen helyreállították a szobákat és a tárlatvezetés is érdekes volt. Nagyon jól éreztük magunkat, mindenképpen ajánlom, hogy nézzétek meg.


Azt már régebben tudtam, hogy a Barry M. Gold foil lakkal, a Moyou Fashionista 07 lemezről fogok nyomdázni, de az alapszín még kérdéses volt. 

A kirándulás hatására úgy döntöttem, Erzsébet királynénk emléke előtt tisztelegve az Ő kedvenc színét, az ibolyakéket választom alapszínnek. Pont olyan árnyalatú lakkom sajnos nincsen, mint az egyik szalonjában látott, barokkmintás tapéta színe, de van egy, ami nagyon közel áll hozzá. Így a manikűr alapja az Artdeco Ceramic 246 lakkja lett.

ibolyakék

Így néz ki két rétegben. Nagyon szép, igaz? Elvileg duochrome lakk, de az üvegben látható türkizes árnyalat a körmön nagyon ritkán bukkan fel. A manikűrben leginkább az ibolyaszín (kék? lila? mindenki döntse el maga) érvényesül. És ilyen lett a kész manikűr.


Sajnos magát az ihletadó tapétát nem tudom megmutatni, mert belül nem volt szabad fényképezni. De a kislányom az ajándékboltban választott egy legyezőt magának, amit kölcsönkértem egy fotózás erejéig. :)


Kifelé jövet még lovas felvonulást is láttunk, dámanyeregben lovagló, lovaglóruhás hölgyekkel és lovashintókkal, befont sörényű lovakkal, nagyon szép volt. Remélem, hogy nektek is jól telt az ünnepi hétvége! :)

Nézzétek meg a többiek alkotásait is!


8 megjegyzés: