Oldalak

2016. március 25., péntek

Kedvencek 2015/4 - Lila lakkok


Sziasztok!

Lassacskán tényleg kitavaszodik végre! ♡ Ennek örömére jöjjenek a lila kedvenceim. Eléggé szűkítenem kellett a kört, de így sem tudtam 12 db alá menni. Ezért most nem két, hanem három blokkban fogom megmutatni őket. Lássunk először egy csoportképet! Megjegyzem, ez a kép sajnos túlvilágított, a vakító napsütésben nem sikerült színhűre. Ettől függetlenül jó így együtt látni őket.

favourite purple nail polish

Egyértelműen többségben vannak az indie márkák, de azért láthattok majd néhány érdekes színt az olcsóbb árkategóriából is. A lejjebb látható két csoportkép szerencsére már jobban sikerült, ezeken sokkal reálisabbak a lakkok színei.

Őszi-téli kollekció


ILNP Homecoming - sötétlila, csaknem fekete lakk, fémes finishel és arany mikropelyhekkel.
piCture pOlish Attitude - megszűnt árnyalat, egy kékeslila, már-már sötét farmerkék, holo pelyhes lakk, van külön poszt róla a blogon.
A-England Crown of Thistles - gyönyörű élénk orgonalila, lineráis holo lakk, oncoater, nyomdázni is lehet vele, szintén kapott már külön posztot.
Artdeco 246 - álomszép ibolyalila lakk, szintén fémes finishel.
Colour Alike 502 - sötétlila, holo pelyhes lakk, a Winter Holo kollekcióban jelent meg, ami méltán a márka egyik legnépszerűbb kollekciója.

Tavaszi-nyári lakkok


Zoya Malia - középsötét lila krém lakk, egy réteges, nyomdáztam már vele. 
Zoya Hudson - fémes finishű halványlila, egy régebbi tavaszi kollekcióból származik.
Colour Alike 511 - holo pelyhes orchidea lila lakk, szintén tavaszi kollekciós.
F.U.N. Anna - a másik ibolyalila kedvenc, kissé világosabb árnyalatban, finom holo finishel. Véleményem szerint a márka egyik legkáprázatosabb darabja és szerencsére abszolút glitter mentes! :)
Essence the gel 21 whisper of spring - világoslila krém lakk, a képen láthatónál sötétebb a valóságban.
Golden Rose 103 - nagyon világos, hideg, szürkéslila krém lakk, nálam már a nude kategóriába esik. Nail art alapnak is tökéletes és voltaképpen az év minden szakában jól kihasználható. 
Moyra Jaqueline - gyönyörű, élénk, friss és meleg árnyalatú lila krém lakk, nekem mindig a tavaszi virágokat juttatja eszembe.

És akkor most nézzük meg őket blokkokban, felkenve is! Az összes lakkot két rétegben láthatjátok a körmeimen, fedőlakkal.

Sötétebb színek


Az első két kép beltérben, mesterséges fényben, a harmadik vakuval, az utolsó pedig természetes fényben készült.ilnp homecoming comparison

picture polish attitude comparison

Az elmúlt őszi-téli szezonban mindegyiket többször is viseltem, és teljesen egyértelmű, hogy egyikükről sem tudnék lemondani. 

Világosabb színek, fémes / holo finish


fun anna comparison


Ezek közül három nekem egyértelműen tavaszi-nyári szín, de az Artdeco télire is simán elmegy. A C.A. és a Zoya árnyalata elég közel áll egymáshoz, de az egyik pelyhes holo, míg a másik fémes finishű, szóval közöttük se tudnék választani.

Világosabb színek, krém finish


spring nail polishes

moyra jaqueline comparison

A Malia megint egy olyan lakk, amit simán el tudnék képzelni télre is, csak éppen olyankor ritkán (vagy inkább sohasem) nyúlok a krém lakkok után, így marad a többi évszakra ez is. Ha az Essence-t és a Golden Rose árnyalatát szeretnétek összehasonlítani, az alsó kép adja ki jobban a különbséget.

Aki az olcsóbb lakkokat keresi, annak az Essence, Golden Rose, Moyra és Color Alike lakkokat ajánlanám a figyelmébe (a Golden Rose és Colour Alike márkák itthon a Naillandnál kaphatóak). A többi bemutatott lakk indie márka ezért már magasabb árkategóriát képviselnek. Többségük a Naillandnál, illetve külföldi webshopokból beszerezhetőek. Remélem, ha lakkvásárláson töritek a fejeteket, tudtam valamennyit segíteni. :)

2 megjegyzés:

 1. Szuperhasznos bejegyzés, úgy örülök, hogy a lilákat is sorra kerítetted! :)
  Bevallom, bőszen jegyzeteltem, az Ardeco 246 és a C Alike 511 felkerült a listámra.
  Külön köszönet az összehasonlító képekért, a Moyra megvan, így össze tudtam vetni az egymás melletti körmeiden a szomszédos árnyalatokat.
  Ugye remélhetem, hogy sorra kerül az összes szín? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy hasznosnak találtad Bandita! :) Igen, igyekszem az összes színt sorra keríteni, már ha beszélhetünk teljességről színek esetében. De azt nem ígérhetem, hogy hamarosan jön a következő, mert nagyon időigényes befotózni egy ilyen posztot. A kékekkel meg külön gondban vagyok, annyira szeretem azt a színt, hogy már a válogatás is nagyon nehéz lesz.

   Törlés